Ze zijn niet meer weg te denken in deze tijd; vergelijkingssites. U kunt ze voor allerlei producten gebruiken; telefoonabonnementen, energiecontracten en verzekeringen. En dus ook voor uw autoverzekering. Wij hebben eens een rondje langs de velden gemaakt, en gekeken hoe het staat met de bekende vergelijkingssites.

Aantal vergelijkingen per maand

Independer.nl verzorgt per maand zo’n 250.000 vergelijkingen voor autoverzekeringen. En Verzekeringssite.nl doet er zo’n 50.000 per maand. Daarnaast zijn er diverse kleinere vergelijkers zoals PrizeWize.nl en Consumentenbond, maar zij verzorgen beduidend minder bezoekers, zo lijkt het.

Aantal autoverzekeraars

Independer.nl vergelijkt niet de meeste aanbieders. Dat is Verzekeringssite, met zo’n 80 verzekeraars (!). Independer komt niet verder dan ongeveer 60 verzekeraars. Overigens zit de Consumentenbond een stuk lager met slechts 35 verzekeraars.

Wat is de beste vergelijkingssite

Waar kunt u het beste online autoverzekeringen vergelijken? Het is niet eenduidig aan te geven welke vergelijkingssite de beste is. Zelf hebben wij het beste gevoel bij Verzekeringssite, omdat zij simpelweg het meest complete aanbod hebben. Wij raden aan om bij tenminste drie van de hierboven vermelde vergelijkers een vergelijking te doen. Zo ziet u breder en completer wat er allemaal mogelijk is. En kunt u wellicht profiteren van een aanbieding bij een van de websites. Bedenk overigens dat er geen vergelijkingssites is, die helemaal compleet is. U dient te beseffen dat er goedkope aanbieders zijn, die niet via vergelijkingssites willen werken. Verzekeraars zoals Inshared, Allsecur en Ditzo staan niet altijd vermeld in de vergelijkingen.