Geven de grootste vergelijkingssites van autoverzekeringen wel een correct en getrouw beeld bij de vergelijking van autoverzekeringen? Er is een website die dit uitzoekt; Autoverzekering Actueel. De conclusies zijn nog niet eenduidig.

Autoverzekering Actueel beoordeelt vergelijkingssites van autoverzekeringen. Zij bekijkt of vergelijkingssites wel een correct beeld geven van de hoogte van de premies van autoverzekeringen. Recent heeft zij diverse autoverzekeringen vergeleken aan de hand van een aantal online premieberekeningen.

Allsecur scoort hoog

In de vergelijking scoort AllSecur goed. De premie voor de All Risk autoverzekering is bij AllSecur bijna de helft van de prijs die Ditzo vraagt voor de autoverzekering. Daarbij hanteert Ditzo ook nog een Eigen Risico van 150,- euro. Bij AllSecur is geen Eigen Risico van toepassing. De premie die bij Premie.nl uit de vergelijking komt voor AllSecur is identiek aan de premie van de berekening op de site van de verzekeraar zelf. Bij Independer.nl komt Allsecur niet als eerste naar voren.

Bron: Autoverzekering Actueel